Hverdag
Comments 4

Hvordan få seg venner i en voksen alder.

Okay, jeg må innrømme at jeg har hengt med hodet siden forrige bloggpost. ”Du finner ut av det” har liksom ikke helt hjulpet og jeg har tenkt meg selv helt gal. Og da mener jeg «får-ikke-til-å-sove-begynte-å-grine-mens-jeg-spiste-frokost-gal». Så nå skal jeg tenke mindre og bare «go with the flow». Tørner og jeg har blitt enige om vi finner en fantastisk mulighet i Norge kan vi alltids flytte dit, så det er jo godt å vite om alt skulle bli for vanskelig og ensomt her på den andre siden av kloden. Jeg har bestemt meg for å gi det et heidundranes forsøk før jeg legger inn årene, så vi får se hvordan det går. Det er ikke kult å innrømme dette, men innsatsen min har nok vært litt halvhjertet hittil. Å få nye venner og en ny omgangskrets er hardt arbeid. En må tørre å by på seg selv hele tiden, og jeg føler jeg har bydd på meg selv i fire år jeg, så jeg har nok fått en ”FUCK IT, JEG SKAL BARE SITTE HER MED SURLEPPA MI”-attitude, men det er jo ingen andre enn oss selv som er årsaken til at vi ikke har en omgangskrets der vi bor, for vi har jo flyttet så mye. Og det kan vi takke oss selv for.

Vi tar ikke slike avgjørelser så tungt Tørner og jeg, skjønner du, så om muligheten byr seg så flytter vi gjerne fra en by til en annen om vi føler jobb og livsstil er bedre der. Eller til et annet land, slik som vi gjorde i 2015 da vi bodde i Bali i en periode. Flyttinga går bra, etter å ha bodd i utlandet i 4 år er jeg ikke lengre redd for å ta sånne valg, det er mer den etableringsfasen jeg synes er vrien. Kanskje fordi jeg føler meg litt lei av å alltid være ”den nye” og konstant finner meg selv tusen mil utenfor komfortsonen min. For det er sånn det føles ut når en flytter til en ny by i et nytt land; alt må finnes ut på nytt. En kjenner ikke veiene, en kjører seg vil, en har ingen venner, ingen familie, ingen jobb å gå til og så videre. I helga fikk jeg nok og ringte flyselskapet for å booke om flybilletten min. Jeg skulle hjem. Nå. Jeg skulle hjem til Melhus for der er alt kjent og kjært. Der har jeg venner jeg har kjent i godt over 20 år, der kjører folk på rett side av veien, der kan jeg spise sodd på søndager, møte en gammel klassekamerat på downtown og der kan jeg veien til butikken i blinde. Der føler jeg meg trygg og selvsikker.

Det viste seg at flyselskapet var stengt fordi det var helg. Faen. Måtte vente til mandag. På denne tiden, som du sikkert nå skjønner, har jeg bestemt meg for å gi det et forsøk til. I går googlet jeg ”How to get friends” og skal nå gjøre akkurat det disse artiklene forteller meg. Jeg har lest flere artikler og samlet de punktene jeg synes var mest passende på en liste. Lista er som følgende:

 1. Bruk de kontaktene du har: Har du noen bekjente eller venners venner i området? Ta kontakt med dem og inviter dem med på kaffe!
 2. Meld deg på et treningssenter: av å trene blir med gladere og mer selvsikker, noe som virker positivt inn på ditt sosiale liv i følge Huffington Post.
 3. Bruk hobbyen din på å møte mennesker med samme interesser: istedenfor å lete etter mennesker som potensielt kan bli dine nye venner bør du lete etter hobbyer som du liker. Hva brukte du å gjøre som barn og ungdom? Dansing? Fotball? Kor? Meld deg på et kurs eller senter og møt mennesker du allerede har ting til felles med.
 4. Ta vare på de vennskapene du allerede har: selv om det kanskje innebærer telefonsamtaler eller å reise.
 5. Ta initiativ og arranger begivenheter: vær proaktiv og arranger sammenkomster og andre arrangement som fjellturer, kinokvelder og så videre. Ikke vent på å bli invitert. Inviter selv!
 6. Bli en YES (WO)MAN: inspirert av Jim Carrey fra filmen Yes Man; prøv å si ja til så mange invitasjoner som mulig. Å ha evne til å si nei er selvfølgelig en veldig viktig egenskap å ha, men i en situasjon hvor en ønsker å skape nye vennskap kan dette være nøkkelen til nye bekjentskaper.
 7. Gjør frivillighetsarbeid: alle kan vi bidra til noe positivt i nærområdet, enten om det er å gå med hunden til naboen eller melde oss på en frivillighetssenter. En flott måte å gjøre en god gjerning, samtidig som det er en fin mulighet til å møte nye mennesker.

 

Så der har du den. Lista mi på hvordan få seg venner i en voksen alder. Så nå skal jeg jobbe meg igjennom denne lista og la deg vite hvordan det går. Oppdaterer iherdig på Snap og Insta Story for de som ønsker å le av meg som sykler Newcastle rundt med hjemlen på snei på leting etter venner.

Ønsk meg lykke til!

En liten snap fra da Krøllisen var på besøk og vi var på sightseeing i Sydney. #turist

This entry was posted in: Hverdag

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

4 Comments

 1. Jeg foler saann med deg, du aner ikke! Jeg flytta til USA August i fjor for aa leve sammen med ektemannen min. Saa langt er svigermor min bestevenninde, og okonomien er svaert vanskelig her, med 80KR i timen og husleiepriser som om vi skulle bodd i Trondheim. Det er tungt aa starte paa nytt, kjenner jeg heller vil bruke energien min paa alle hobbiene mine og alt det jeg elsker enn aa maatte bruke den paa aa by paa meg selv og konstant vaere utenfor komfortsonen min, men det vaerste er at vi aldri har penger til noenting, men, jeg faar vaere med den mannen jeg elsker mest paa denne jorda ❤

  • Kjære deg,
   Først og fremst TUSEN TAKK for kommentar. Det er noe med det å vite at vi er flere i samme båt. Fikk lyst til å gi deg en stor klem!
   Når jeg skriver dette har jeg grått hele natta for jeg har bestemt meg for å reise hjem til Norge over e lengre periode (3 måneder) for å finne ut vha jeg vil. Jeg elsker og forguder mannen jeg bor med, men jeg kan ikke hjelpe for at jeg synes det er kjempetungt å være her «alene» uten venner og familie. Jeg er drittredd for at disse tre månedene skal ødelegge forholdet vårt, men jeg tror jeg bare må ta en leap of faith og tro på at om det er meant to be så kommer forholdet til å berges uansett.

   Det er ikke bare bare å være i utlandet, og jeg tror ikke folk som ikke har vært der selv forstår «the sacrifices» som må til på en daglig basis. Samtidig er det veldig mye positivt med å bo i utlandet, ha en samboer fra et annet land og kultur. Jeg håper og tror at ting blir bedre for deg etter hvert, kjære du. Legg meg gjerne til på Facebook så kan vi dele tanker og erfaringer! Vi er kanskje i hvert vårt land, men med internett trenger en ikke å være i samme kontinent for å være venner. Lykke til 🙂

 2. Eva :) says

  Hei! Bor du i Newcastle nå? Jg bor også i Australia, samboeren min jobber Innimellom i Newcastle og da blir jeg med han ditt. Hvis du vil møtes, hadde det vært koselig, da jeg ikke kjenner noen der! Hilsen Eva 26 år

  • Hei Eva. Så utrolig hyggelig å motta melding fra deg! Jeg bestemte meg faktisk for å reise hjem tidligere enn planlagt og befinner meg nå i Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s