Hverdag
Legg igjen en kommentar

Pytonslanger, nudiststrand og første time som (snart sertifisert) yogalærer

Heisann kjære, fine, snille, FLOTTE blogglesere.

Dere gjør meg så utrolig glad! Jeg tror ikke dere skjønner hvor mye det betyr for meg å motta kommentarer på bloggen og meldinger på Facebook. Det er stor stas når jeg får kommentarer hvor mennesker i ulike aldre takker meg for å inspirere dem til å gå utenfor komfortsonen sin og følge magefølelsen sin. Det er nemlig akkurat det jeg prøver å gjøre. Selvfølgelig var det skummelt å flytte til Australia blott for meg selv for fire år siden, men fyttigrisen som jeg har vokst. Det valget var noe av det beste valget jeg har tatt for meg selv.

Livet er så alt for kort og skjørt til å gå rundt å ha det fælt eller føle seg fanget.

Er du ulykkelig der du er så er det ditt eget ansvar å endre livssituasjonen din, slik at ting blir bedre. Ting kan nemlig bli bedre, skjønner du. Du er din egen lykkessmed. Som yndlingssitatet mitt så fint sier og som jeg skrev om i e-boken min:

move

Tiden flyr her på Krishna Village hvor jeg studerer for å bli sertifisert yogalærer. Denne uken gikk spesielt fort da vi har begynt med klasser selv. Det har vært grytidlig morgener (står opp 03.50 hver dag) og masse nerver denne uken, men det har også vært et herlig adrenalinrush og mange klemmer etter endt yogaklasser. Jeg har innsett at jeg absolutt elsker å veilede studentene mine igjennom yoga og det gjør meg genuint glad når jeg ser hvor avslappet og lykkelige mange av studentene mine er etter endt yogatime.

Seva at krishna village

En del av kurset vår er å hjelpe til på gården hvor vi luker ugress i grønnsakshagen.

Krishna Village

Denne uken har vi delt på å være yogalærer og jeg fikk tildelt åpningsseremonien hvor jeg blant annet måtte synge et mantra for å åpne yogaklassen.

For et lita trøndersnelle som kun synger alene i dusjen var dette uten tvil LANGT utenfor komfortsonen min og jeg følte meg skikkelig nervøs, men det gikk kjempebra.

Jeg sang noen av Sanskritordene feil her og der, men skittau, det er lov til å gjøre feil. Det er jo sånn vi lærer! Jo dypere forståelse jeg får av yoga og anatomi jo mer elsker jeg å lære bort. Forskning viser gang på gang fordelen ved å praktisere yoga, og i et samfunn hvor mange av oss sitter på rumpa i timevis og generelt har dårlig holdning er yoga en fantastisk motreaksjon til vårt vestlige levesett. Å puste og strekke på kroppen er noe mange av oss tar forgitt, noe som fører til stress, angst og rygg/nakke-problemer. Flaks at jeg nå snart er sertifisert yogalærer og kan hjelpe folk igjennom disse problemene!

YTT Krishna Village

WUHU! Første yogatime for YTT (Yoga Teacher Trainees)

kv-blog-post-3

Rommet er klart for studentene for dagens første yogatime som starter 05.00.

 

Forrige helg kom Steve og hentet meg fordi vi skulle ha en kjærestehelg i Byron Bay for å feire 33-årsdagen hans. Det var utrolig deilig å komme seg bort for et par dager, og ikke minst var det deilig å få ta seg et langt bad og svømme i havet igjen. Krishna Village er på innlandet, så bortsett fra å dusje kan vi kun bade i en liten elv som rinner langs gården vi jobber på. Vannet i elva både lukter og smaker kuskit, så vi blir liksom aldri helt rene. Min tidligere så freshe bikini er nå brun på grunn av vannet i elven, så du kan tenke deg hvordan det er. Det er også ormer, pytonslanger og skilpadder i elven så man plasker rundt med høy puls. Her forleden dag fant vi en 2 meter lang pytonslange utenfor det ene teltet vårt. No joke. Men hva annet kan man gjøre når det er 39*C i skyggen? Som du kan tenke deg så var stor stas å få vaske seg på ordentlig.

 

yoga_mari_westad

Steve og jeg bodde på en nydelig plass i helgen hvor det var stor plass til å praktisere yoga.

Byronbay

Byron Bay er ufattelig vakkert!

Vi koste oss gløgg i hjel i Byron Bay. Vi spiste på restauranter, svømte i havet, gikk fine turer, så på solnedgangen, jabbet, nusset, lo og koste oss. På den ene spaserturen vi gikk kom vi til en ufattelig vakker strand med nesten ingen mennesker. Krystallblått hav, kritthvit sand, palmer og blomster over alt. Det så rett og slett ut som paradis. Vi fant fort ut hvorfor det var så få mennesker der da jeg så en gammel mann bøye seg ned med stumpen rett til værs. Uten truse. Stranden var nemlig en nudiststrand.

Jeg rev av meg bikinien og hvinte i fryd mens jeg løp ned til havet. Det var så utrolig befriende å løpe splitter naken og kaste seg inn i bølgene. Steve behold shortsen sin på, for han var litt engstelig for å bli solbrent på snurrelutten.

Stranda var lang, så selv om det var rundt ti mennesker der var alle så spredt at det føltes ut som om vi hadde stranda for oss selv. Det var en skikkelig fin dag og et artig minne jeg kommer til å ha med meg for alltid.

img_2340

solnedgang i byron bay

Ingenting slår solnedgang over Byron Bay.

Ellers så har uke tre av yogatreningen vært utfordrende for mange med mye nerver, lite søvn, masse studering, mye fysisk trening og lite privatliv. Dette har ført til at folk er mer irritable og det har vært heftige diskusjoner og en del grining i leiren. Vi har fortsatt mye sang, dans og meditasjon daglig, noe som gjør at mange får utløpt følelser og tanker de kanskje har holdt inne over lang tid. Heldigvis gir vi hverandre mye rom for utløp av følelser, og vi går alltid til sengs med en god følelse. Å bo med så mange mennesker er selvfølgelig utfordrende på mange måter, men samholdet er utrolig vakkert og til stor hjelp. En føler seg i hvert fall ikke alene her på Krishna Village! Det skal være sikkert.

 

Jeg har forresten begynt å blogge for yogaskolen, så du må gjerne følge Krishna Village på Facebook og lese mitt første innlegg her.

 

Jeg håper du har det bra, og at du griper februar med begge hendene. Si ja til mulighetene som byr seg og vit at du er bra nok akkurat sånn som du her.

 

Namaste.

Mari x

This entry was posted in: Hverdag

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s