Hverdag
Comment 1

GODT NYTTÅR!

Jeg er en sucker for nyttår.

Jeg er en av de personene som helt ærlig føler nyttår byr på nye muligheter.

Blanke ark med fargestifter til.

Jeg har mål og nyttårsforsetter klar, og reflekterer over året som har vært. Dette har vært et veldig rart år. Mitt 25 år representerte uten tvil en kvartlivskrise. Et år jeg stilte spørsmålstegn ved alt. Hva jeg ville gjøre, hvor jeg ville bo, hvem jeg ville være og hvem jeg ønsket å være sammen med. Å bli ferdig utdannet og komme seg i arbeidslivet ”downunder” var uten en tvil et slag i trynet. Plutselig var jeg ikke så sikker på om jeg ville bo i Australia lengre. Å bo i Australia var helt greit som student, for da hadde jeg to lengre ferier per år og jeg kunne lett reise hjem til Norge for en periode eller to. Men som arbeidstaker fikk jeg fire stusselige uker ferie per år. Fire uker som skal deles mellom min familie og Tørner sin familie. Det vil si, om ting skulle være rettferdig, at som fast ansatt ville jeg reist til Norge annethvert år. Dette betyr at jeg ville sett familien min fem ganger de neste ti årene. Dette faktumet fikk meg til å bli så deprimert, sjokkert og forvirret at jeg kunne ikke annet enn å grine og rive meg i håret. Hver dag i fem måneder. Jeg ringte til foreldre mine og spurte om råd, men diplomatisk som de er ville de ikke si hva jeg burde gjøre. Selv om jeg tror en del av dem ønsket at jeg skulle komme hjem. Jeg bor tross alt 15,772 kilometer unna familien min. Det er liksom ikke bare å ta en svipptur hjem.

 

I tillegg så jobbet jeg på kontor. Nå i ettertid er det soleklart at jeg, utadvendte, energiske, ekstroverte, blide Mari, aldri skulle jobbet på et kontor. Å sitte på stumpen, ni timer i strekk og trykke på en computer for å få kvinner til å kjøpe sminke, fikk rett og slett ikke hjertet mitt til å synge. Det er nesten litt flaut og skrive dette, fordi jeg føler meg som en stereotypisk millennial, men samtidig klarer jeg ikke å godta at å jobbe er noe vi kun gjør for pengenes skyld. For et langt og kjedelig liv det ville blitt. Jeg skjønner at ikke hver dag er rosenrød, men hallo. Å gjøre noe en synes er interessant eller brenner for er vel ikke for mye å forlange. Eller?

Jeg kommer i hvert fall til å prøve å finne, eller skape, en jobb jeg trives i helt til jeg har prøvd så mye at jeg ikke lengre har igjen ting å prøve. En livslang oppgave med andre ord, og det er helt i orden. Det fine med å ha jobbet på kontor er at nå vet jeg i hvert fall at jeg ikke skal jobbe på kontor. Og det gjør meg en erfaring rikere. Kan stryke den stillingen av lista over ting Mari skal bli når hun blir stor, for å si det sånn.

I år har jeg vært mye utenfor komfortsonen min. Jeg har vært jobbsøkende, flyttet til en ny (stor)by, kranglet, hatt hjemlengsel, strevd med cyster og generelt følt meg veldig forvirret. Mange av de jeg har snakket med har også hatt et sånt år. Hele verden har vært snål og forvirret i 2016, spør du meg. Med Brexit og Donald Trump-seieren som to eksempler. Jeg har faktisk kommet over flere folk som har referert til året som «two thousand and shit-teen». Et turbulent og ubehagelig år i grunn, men det har ikke bare vært dårlig. For min del har det også skjedd mye fantastisk i 2016. Blant annet:

 • Jeg scoret min første jobb etter endt utdanning. Som markeds og PR-koordinator for en SME like utenfor Sydney. En veldig lærerik periode.
 • Jeg sa opp samme jobben. Det kreves mot å følge magefølelsen, spesielt når en takker nei til stabilitet, men jeg gjorde meg selv en stor tjeneste. Jeg er glad for at jeg turte å si opp så tidlig, og være åpen og ærlig, i stedenfor å gjøre en halvveis jobb i flere år fordi jeg var ulykkelig.
 • Jeg møtte Nina og fikk en herlig venninnegjeng igjennom dansingen, noe som gjorde at dette året bydde på mer vennskap og latter enn noe annet år jeg har hatt i Australia hittil.
 • Jeg deltok på Emax Norge, noe som var en HELT FANTASTISK opplevelse. Er du 25 år eller under anbefaler jeg deg å søke om å være deltager neste år. Å være blant kreative, ambisiøse mennesker med stålfokus er smittsomt og gjør veldig godt for din mentale holdning. En slik opplevelse kan være life changing.
 • Jeg feiret begge nasjonaldagene i Sydney, både den Australske nasjonal dagen den 26. januar og vår nasjonaldag den 17. mai. Det var opplevelser jeg sent vil glemme. Å spankulere ned til Operahuset og synge «Ja vi elsker» med pyntede og glade nordmenn ga meg gåsehud.
 • Jeg gikk dypt i meg selv og ga ut min første e-bok, Boken jeg aldri fikk, for å markere at det var fem år siden jeg gikk igjennom den tyngste perioden i mitt liv. En fin bok som gjorde meg godt å skrive. Du kan fortsatt kjøpe e-boken her.

Mine tre viktigste lærdommer i 2016

 • At jeg ikke ønsker å jobbe fulltid på kontor
 • At jeg ønsker å besøke familien min 1-2 ganger i året. Minst!
 • At livet handler om å hive seg ut i det. Ikke vente på morgendagen eller at noen andre skal hjelpe. Dette gjelder alt fra å starte eget foretak til å tørre å kjøre bil i Sydney sin ville trafikk.

Nå går vi inn i et nytt år, og jeg har lovt meg selv at jeg skal gjøre det bedre i 2017. Fordi jeg har vært så forvirret har ikke viljestyrken vært på topp dette året, og jeg har hatt en mer negativ holdning til alt og alle enn hva jeg egentlig bruker å ha. Men 2017 skal bli annerledes. Det skal jeg sørge for.

Jeg pangstarter året med å dra på en Ashram en time utenfor Byron Bay for å ta et yogalærerkurs.

Her skal vi meditere, lære om filosofi og anatomi, synge, jobbe i hagen og bare være til. Og selvfølgelig gjøre yoga. Seks uker i bushen, vekk fra alt og alle. Uten aircondition, uten kaffe, meieriprodukter, egg eller kjøttprodukter kommer de 6 ukene til å by på mentale utfordringer, men jeg skal starte detoxen allerede fra i morgen av, slik at kroppen min ikke freaker helt ut. Jeg skal dele rom med tre andre jenter og vi starter dagen klokken 04.30 for 1 1/2 med meditasjon og yoga. Noen synes vel dette er veldig merkelig, men jeg kan ikke tenke meg noe mer fantastisk enn å ta yogalærersertifikat utti huttiteita. Du kan lese mer om Ashramen her.

Jeg kommer til å dele opplevelsene mine her på bloggen, og jeg håper du følger meg videre.

Nå sitter Tørner og nipper til et glass vin og tripper etter å gå ut til stranda for å se på rakettene. Med dette ønsker jeg deg et fantastisk godt nyttår, kjære venn. Jeg håper du tar deg tid til å reflektere over året som var og setter deg noen deilige mål for 2017! Mål som gjør deg glad og som får deg til å sprette ut av senga om mårningen.

champis

Stor og svett nyttårsklem fra Mari

This entry was posted in: Hverdag

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

1 kommentar

 1. joerundheim says

  Dette var en fryd å lese, Mari, og fikk meg enda mer i godstemning til det nye året. Jeg kjenner det på meg at det kommer til å dra ivei med gode øyeblikk jeg har hatt lyst til å oppleve lenge.

  Millennial eller ei, noe av det viktigste jeg lærte i år var at å gjøre en jobb for penger er bare bra, for det er det som gir deg muligheten til å gjøre alt annet. Det er den formen for energiforvandling vi er vant til når det kommer til å tjene penger, og så er det bare å fortsette å knekke koden på hvordan jeg kan omsette min energi til noe som er til nytte, som igjen gir meg penger. Dette er noe jeg kommer til å bære enda mer opptatt av i 2017, samtidig som jeg med glede går tilbake til å ha en tilnærmet fast jobb, så snart jeg finner en 😉 det tar virkelig presset av alt det andre.

  Også detox! På sikt skal jeg jaggu prøve å finne meg en detoxevent jeg også etter jula og 2016 generelt.

  Ønsker deg god jul og godt nyttår Mari, gleder meg til neste bloggpost!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s