Hverdag
Comments 2

De små tingene

De små tingene.

I dag måtte jeg reise inn til byen for å ta røntgen av lunger, sjekke kroppen for svulster og ta HIV-test. Før en får lov til å oppholde seg i Australia på en permanent basis må man gå igjennom X antall helsesjekker, avhengig av hvilket land man er ifra. Siden jeg allerede var i byen bestemte jeg meg for å virkelig nyte dagen. Spankulere i gatene uten mål og mening, men heller se hva jeg fant på veien.

Vi er så utrolig opptatt av tid og destinasjoner at mange av oss glemmer å nyte reisa.

Når var du turist i egen by sist? Det er koselig og inspirerende å spankulere på brustein, se på folket, høre gatemusikantene og stikke innom gallerier en kanskje ellers aldri ville besøkt.sydney-blogg

Jeg besøkte et lite galleri jeg fant i et smug på vei til en av yndlingskafeene mine. Galleriet var i et gammelt bygg med skeive vegger og gnirkende gulv. Gulvet knirket så høyt og skjærende at jeg i et øyeblikk var redd for at jeg skulle falle igjennom gulvet og rett ned i første etasje og oppå kasseapparatet hvor en mann med en imponerende bart sto og ønsket besøkende velkommen. De hadde mange fantastiske malerier på galleriet, i tillegg til små gjenstander i glass og porselen. Jeg begynte å tenkte på bestemora mi. Den snilleste, vakreste sjelen jeg vet om. En bestemor som elsket blomster, med det varmeste og koseligste huset jeg visste om. Som ga meg brødskive med honning til lunsj og som hadde en bækre i hagen. En bestemor som hadde det mykeste gulvet i hele verden, hvor jeg brukte å rulle rundt og bla i de spennende eventyrbøkene hun hadde på lur under reolen i stua.

Bestemora mi brukte å reise til Syden hver vinter og tok alltid med seg noen skatter som hun ga meg da hun kom hjem igjen. Skinnende, spennende skatter som hun viste meg med sine varme, myke hender. Hun hadde med seg spennende mynter jeg aldri hadde sett før, steiner vakre som smaragder, skjell og små figurer i porselen. Jeg ble med ett litt trist, for jeg visste bestemor ville likt den plassen her så urolig godt og jeg skulle ønske jeg kunne ta henne med for å vise henne alle de fine tingene jeg nå sto og så på selv.

Jeg har ikke tenkt over dette før, men kanskje var hun en av personene som inspirerte meg til å reise og oppleve verden?

Hun er fin hun bestemora mi, og hun er uten tvil en person jeg liker å bli sammenliknet med. Så snill og god, rolig og kreativ.

bestemor

sydney-blogg-kafe

Så nå sitter jeg her langs brustein på en liten, men koselig kafé på The Rocks i Sydney. Summen av stemmene til de mange besøkende er som avslappende bakgrunnsmusikk. Duene løper under bordet og mellom føttene mine for å spise smulene som falt ned på gulvet da jeg spiste sandwichen min. Club Sandwich med kylling og hjemmelaget sennepsmajones.

Jeg lukker øynene og hører på alle lydene rundt meg. Kjenner vinden stryke meg på kinnet og jeg kan ikke annet enn å føle meg takknemlig.

Så uendelig takknemlig for å være i live og for de små tingene i livet.

Ha en fin onsdag.

 

 

 

Edit: Dette innlegget ble skrevet før Mr. Trump ble USA’s nye president. Tror jeg skal legge meg ned i badekaret litt jeg, nå. Ta et dypt pust og håpe på det beste.

waitforit

This entry was posted in: Hverdag

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

2 Comments

  1. Mary-Ann says

    Veldig flott skrevet Mari 🙂 Viktig å stoppe opp litt av og til, ikke bare utføre! Vi tok en biltur i går etter å ha vært på hytta på Oppdal, hvor vi egentlig ikke har gjort noe.( eller det vil si jeg har lest 1,5 bok og min bedre halvdel 3 Pondus bøker 😉 Godt det og! Men angående bilturen ja, vi kjørte Skarvatnet- Nerskogen- Bastiansetra og ned på E6. Utrolig koselig biltur, uten noe annet mål enn for turen sin del og kjekt å høre om Bestemoren deres sine hytteprosjekt (i flertall..! ;)! Håper alt er bra med dere 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s