Food + Recipes, Hverdag, Recipes
Comments 2

Oppskrift på rekesalat med avokado og spinat

Heisann, og god fredag alle sammen!

I dag har vært en usedvanlig fin dag.

Sommeren er virkelig på anmarsj her utenfor Sydney, med 29 grader i skyggen og pansersol. Jeg har jobbet mye med e-boka mi denne uken og lovte meg selv om jeg nådde målene mine for uka skulle jeg ”ta fri” på fredag og dra til stranden for en svømmetur etter yogatimen. Det er en internasjonal strand festival pågående for øyeblikket, så Cronulla var stappfull av surfere og hippier i dag noe som ga en fantastisk avslappende vibe rundt hele området. Det var solbrune, smekre folk over alt. Med solbleika surfehår, sittende i en gammel Volkswagen spillende på en ukulele. Noen drakk en øl mens andre gjorde yoga. Det var folk og levende musikk over alt. Det er sånn jeg ser for meg Byron Bay er. Ikke at jeg vet det for sikkert, for jeg har enda ikke vært der. Det blir forhåpentligvis ikke så alt for lenge til jeg tar turen. Jeg var ikke på stranda for å surfe eller speide etter surfere. Jeg var på stranda for å bade, jeg.

Huden min er en sann refleksjon på hva som foregår inni meg, og siden jeg har vært litt ulykkelig med jobb og hverdagen de siste månedene har jeg fått tidenes akneutbrudd igjen så jeg prøver å bade så mye jeg kan. Saltvann gjør underverker for kropp og sjel. Og turbulent hud!

Så da jeg lå der på ryggen og fløyt på bøljan blå til lyden av bølgeskvulp og leende barn ble jeg fylt til randen av lykke.

cronulla_rockpool

En liten screenshot av Insta story’n min fra i dag. Følg meg på @mari.westad

Jeg kom til å tenke tilbake på da jeg var i Thailand med familien i 2010. Jeg husket at jeg lovte meg selv å bosette meg på en varm plass. En plass med tilgang til havet, hvor jeg kunne snorkle og ha palmer i hagen. Jeg vet noen av dere lesere ikke er interesserte i tankens kraft i det hele tatt, og overhode ikke tror på lifestyle design ved hjelp av affirmasjoner og strategisk målsetning, men for de av dere som tror på dette; herregud, hvor deilig er det ikke når det skjer? De gangene du ser deg rundt og vet met sikkerhet at du fikk dette til å skje. At alt som skjer deg og ditt liv er en refleksjon av hva du tenker og gjør.

Åh, LYKKE!

South Sydney NSW

Utsikt fra hjemmekontoret mitt: palmer i hagen.

Siden det er ørtogførti grader i skyggen og jeg er en svett trønder kunne jeg ikke spise noe varmt til middag i dag. Jeg hadde lyst på noe salt etter å ha vært på stranda, og bestemte meg for å lage rekesalat til middag. Jeg er fullstendig klar over at det kanskje ikke er helt rekesalatsesong hjemme i Norge for tiden. Jeg hører rykter om at den første snøen er kommet til Trøndelagen? Flaks at denne oppskriften også fungerer like godt som forrett. Og rekesalat til forrett fungerer uansett tid på året. Oppskriften på dressingen fikk jeg fra tanta mi, så den skal jeg ikke ta ære for.

Heia tante Mary-Ann!

Ingredienser rekesalat

Mmmm, Mills! Fikk denne i posten fra mamma i dag. Luksus!

Rekesalat med majonesdressing:

Lag dressingen først, for den er best når den har stått litt.
Rør sammen like deler majones og rømme, sitronsaften fra en halv sitron pluss 1-2 fedd hvitløk, avhengig av hvor sterk hvitløksmak du ønsker. Start gjerne med ett fedd og prøv deg fram. Salt + pepper.

Etter dressingen er ferdig koker du tre egg. For de som ikke har eggkoker; ha tre egg i en kjele med vann. Når vannet har begynt å koke lar du eggene koke i 7 minutter. Du får da hardkokte egg.

Rekesalat:

 • Tre store never fersk spinat
 • En avokado, i biter
 • 8-10 cherrytomater, delt i biter
 • 3 egg, i skiver (bland de to første eggene i salaten, spar det siste egget «til pynt» for å ha på toppen av salaten)
 • 2 SS solsikkefrø
 • 1/2 rødløk (1 hel om rødløken er liten)
 • Juicen fra en halv sitron (den andre halvdelen av sitronen du brukte til dressingen ovenfor)
 • En dæsj olivenolje
 • Salt + pepper
Oppskrift med avokado

Se den avokadoen da du!! #SCORE

the perfect avocado

Skjær avokadoen i biter.

Rekesalat med avokado og spinat

Snadder!

God helg!

This entry was posted in: Food + Recipes, Hverdag, Recipes

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

2 Comments

 1. Marianne says

  Det ser ut som du har det veldig fint! 🙂 Godt å sjå! E e veldig interessert i tankens kraft, og har blitt en skikkelig nerd på sånne bøker det siste halvåret. Syns tankeløs episodan me Anette og Harald på youtube e veldi lærerik og fin, og e lærte mykji av han før e starta på Hicks bøkern i sommar 🙂 Så no e e veldi bevist på å unngå å tenke på ting e e redd for ska skje, og heller tenke på ting e vil ska skje. Va litt vanskeli i startn, men øvelse gjør mester! Ha ei fin helg 😀

 2. Ja, dem har æ og sett. Dem va veldig fin. Også va det så forfriskende at nånn nordmenn fokusert på det temaet! 😀 Herlig å hør at du har blitt så bevisst. Det e deilig når man innser at man har ansvar for egen lykke.

  Masse lykke te framover og en stooooor klem fra Australia xx

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s