Food + Recipes, Recipes
Legg igjen en kommentar

Hjemmelaget granola (og bildedryss!)

Jeg tenkte jeg kunne dele et lite bildedryss med dere, siden det er så lenge siden sist. Mammaen og pappaen min har vært på besøk, og det har vært så fryktelig koselig!

Jeg har også hatt min GRADUATION CEREMONY på The University of Western Australia for å feire bestått dobbel bachelor i bedriftsledelse og markedsføringsledelse.

Bevis:

img_7602

Åhoi! Enn det da dere!? Jeg må innrømme at det var litt nostalgisk å være tilbake på universitetet. Luktene, lydene og stedene jeg har levd på de siste tre årene. Det har vært fint, vanskelig, lærerikt og artig å være studine på The University of Western Australia. Jeg er veldig glad for at jeg tok det valget.

Noe annet jeg er veldig glad for er at mammaen og pappaen min tok hele turen down under for å være mine gjester på graduation.

Det var stort å spankulere fram til podiet og ta imot papirene iført kappe og med hatten på snei og vite at mine stolte foreldre satt i salen.

Jeg var veldig stolt selv også. Hadde du sagt til en 20 år gammel Mari at hun skal studere i Australia hadde hun nok bare ledd. Dette var ikke en del av livsplanen min, for å si det sånn. Det var heller en relativt impulsiv avgjørelse, men jeg er glad for at jeg tok det steget og satte meg på flyet til Australia tidlig februar 2013.

Sydney ferries to Manly

Møtte jo denne smukke mannen da jeg flyttet hit og. Det var jo en bonus!

Northern Beaches Sydney

Pappaen min; NM i turist!

Get Frocked dress beach

Vi hadde noen deilige vårdager og flotte bilturer mens mamma og pappa var på besøk.

Northern beaches

Litt småskeptisk på slangene i bushen.

krolle pa golf

Krøllegunn prøvde golf for første gang.

cronulla_surf_paddleboard

Pappa var helt konge på brett! Er ikke verst å lære å surfe i en alder av 64! Surfeinstruktør Steve følger nøye med i bakgrunnen 🙂

img_7667

Litt nussings på kinna må til!

Artemis Wines_daytrip

Familien Glum på vingården Artemis Wines

surfing_Wattamolla_Beach

Vi prøver oss på tandemsurfing på Wattamolla beach, en av favorittstrendene mine her nede.

picnic_wattamolla_beach

Blir ikke mer Australsk enn det her: piknik på stranda. Koser oss gløgg!

tandem_surfing_wattamolla_NSW

Dårlig futt i den bølgen der, gitt. Mini-bølge.

dsc_0294 img_7717

Nok bilder.

Nå er det over til oppskriften jeg har så lyst til å dele med dere, fordi den er så utrolig kjapp og enkel men allikevel så god! Nemlig en granolaoppskrift, proppfull av frø, nøtter og annet snadder. Du blander sammen ingrediensene på null komma niks, og granolaen skal stekes midt i ovnen på 180*c i 30 minutter. SIMPLES!

Ingredienser:

 • 1 pose nøttemiks (uten tilsatt salt)
 • 2 kopper havregryn (økologiske, ikke hurtig!)
 • 5 SS solsikkekjerner
 • 5 SS gresskarkjerner
 • 3 SS semsamfrø (kan sløyfes)
 • 1 SS chiafrø (kan sløyfes)
 • 2 SS kokosmasse (kan sløyfes)
 • 2 TS kanel
 • 3-4 SS smeltet kokosolje
 • 2 SS honning

Jeg har ikke vekt på kjøkkenet mitt jeg skjønner du, så jeg måler i spiseskjeer eller kopper. Gammel vane fra livet som fattig student. Dessuten har jeg begynt å like å måle med kopper og skjeer fordi alle har en kopp eller skje, uansett hvor man bor eller hva man tjener.

P.S Jeg anbefaler IKKE å sløyfe det som kan sløyfes. Det er når du bruker alle ingrediensene smaken blir best om du spør meg, men jeg vet at sesamfrø og chiafrø ikke er hverdagskost for allmannsen så det er derfor jeg skrev kan sløyfes i parantes. Om du har disse ingrediensene hjemme anbefaler jeg deg å bare kjöra pä, som partysvenskene sier!

Fremgangsmåte:

 1. Formvarm ovnen til 180*C
 2. Putt nøttene fra nøttemiksposen i en stavmikser slik at nøttene blir delt i mindre biter. IKKE bruk mikseren for lenge, for da blir nøttene smadret til mel og halve morroa med granola er at den er crunchy. Typ 6-8 sekunder er ofte nok om du har en kraftig mikser.
 3. Hell nøttemiksen i en bolle og bland sammen med de andre tørre ingrediensene.
 4. Smelt kokosoljen og bland i honningen.
 5. Hel kokosoljeblandinga over ingrediensene i bollen og rør godt med en tresleiv. Massen skal kjennes fuktig ut, den skal ikke være for bløt.
 6. Spre massen på et stekebrett ikledd bakepapir. Massen skal ikke være tykk, men heller ikke så tynn at bunnen synes.
 7. Stek i 30 minutter.

Jeg liker å spise granolaen min med yoghurt, bær og banan. Den er skikkelig god og crunchy. God å ha som lunsj eller dessert, om du er sugen på noe søtt etter middagen.

Velbekomme!

granola oppskrift sunn

This entry was posted in: Food + Recipes, Recipes

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s