Creative, DIY, Hverdag
Comments 2

DIY: Mini veggie garden

Siden forrige bloggpost har jeg rukket å fullført mitt siste semester på The University of Western Australia, vært hjemme i Norge i to måneder for å feire jul og bursdag med venner og familie og flyttet til Sydney. Jadda, her går det unna! Som alltid. Nå når utdanningsløpet straks er ferdig (har et siste fag som jeg gjør på nett som blir ferdig neste uke) går jeg rundt og funderer på hva jeg skal gjøre med livet mitt. Jeg kan ikke jobbe enda på grunn av visumet, eller mangel på visum, så da får man en del tid til å tenke. Jeg tror seriøst jeg har en kvartlivskrise akkurat nå.

Ja, kvartlivskrise er faktisk en greie.

Tror du meg ikke kan du ta en titt her og her. Du kan også lese mitt blogginnlegg om kvartlivskrisa HER.  Til og med forskning bekrefter at kvartlivskrise er en greie og at flere mennesker i midten av tyveårene stresser seg syke mens de prøver å ta store avgjørelser. Trenden har visst blitt verre etter at suksess i det moderne samfunn blir definer ut ifra hvor mange ”likes” du høster og at færre personer faktisk er klar over egne verdier og hva de liker å gjøre.

Urbanfarming Sydney

Så nå sitter jeg her i kvartlivskrisa mi, er nettopp ferdig utdannet med en dobbel bachelorgrad i ledelse og markedsføring og tenker: ”Jeg skal bli bonde”. Jeg drømmer faktisk om høns om natta liksom, og bruker hvert ledige minutt ute i hagen. I går, på selveste Valentin’s dagen, sto jeg mer ræva til værs og gravde mark for å putte de i min hjemmelagde kompostbinge. Åh, som jeg gleder meg til å se resultatet og få egen jord!

Hippe garden chick Veggie garden in the making urban farming

Det er mye jeg kunne tenkt meg å gjort med det nye huset og utearealet vårt, men siden vi kun er leietakere er det ganske begrenset hva vi kan gjøre. Det faktum at vi akkurat nå kun har en av oss som arbeider begrenser oss også. Eller begrenset er vel ikke det riktige ordet. Begrenset høres kjedelig og negativt ut. Å dele én inntekt tvinger oss til å være kreative og tenkte utenfor boksen! Og det kan jo være en artig utfordring.

Selv har jeg blitt en reser på bruktfunn, om jeg får si det selv.

Her i Australia har vi en nettside ala finn.no kalt Gumtree og jeg er stadig på utkikk etter nye skatter. Her forleden dag fant jeg en reol laget av bambus som var GRATIS! Ikke nok med det, eierne endte opp med å levere reolen på døra vår uten ekstra kostnad! HÅHOI!!! For et kupp! Jeg har også finkjemmet ting folk har kastet utenfor huset sitt for henting og for noen dager siden fant jeg et nattbord som jeg tok med hjem og ga til Steve. Steve ble over seg av begeistring. Okei, kanskje ikke, men det er greit. Jeg fortalte ham at han måtte bare gi nattbordet litt tid, så kom han til å like det til slutt.

Han mente at fargen på nattbordet ga han lyst til å spy.

Er ikke verre enn et par strøk med maling det, kompis!

Urban farming outside sydney

Kale Curly

Som nevnt har situasjonen vår tvunget oss til å være kreativ. Innkjøp av blomsterpotter, krukker og kasser kan fort bli kostbart, derfor kan det være en idé å dra på oppdagelsesferd i egen hage, i kjelleren og i boden for å se hva du allerede har som kan brukes. Du kan også høre med naboer om de har noen krukker og kasser de ikke bruker lengre. Å lage en grønnsakshage av paller er også en god ide om du har et trangt budsjett. Mange firma gir faktisk bort paller gratis. Hør rundt med firma i ditt nærområde og finner du ingen firma kan du prøve lykken på finn.no.

I vårt tilfelle fant vi mye rart under huset.

Blant edderkopper og firfisler fant vi også et par krukker og en liten haug med gammel murstein. Disse brukte vi til å forme grønnsaksbedene våre og separere dem fra plenen. Nok jabbing. Her kommer fotobevis på vår ferske mini-grønnsakshage:
Vår grønnsakhage kommer til å bestå av // Our veggie garden is made up of:

 • Tomater // Tomatoes
 • Kål // Kale
 • Spinat // Spinach
 • Jordbær // Strawberries
 • Agurk // Cucumber
 • Gulrøtter // Carrots
 • Paprika // Capsicum
 • Erter // Peas

 

I tillegg har vi en miniurtehage på kjøkkenet som består av // And our kitchen herb garden is made up of:

 • Basilikum // Basil
 • Peppermynt // Mint
 • Rosmarin // Rosemary

gardening before

gardening etter

Since last time I wrote on this blog I’ve had my last semester at The University of Western Australia, been in Norway for two months for the festive season and moved to Sydney. Yup, things are changing pretty quick over here as per normal. So now I’m spending my days on hold until we sort the visa situation out and are wondering what I should do with my life. I seriously think I’m going through a quarterlife crisis at the moment. Yes, quarterlife crisis is actually a thing. If you don’t believe me have a look here or here. Even scientific research approves this. So I’m in my quarterlife crisis in which I just finished a bachelor degree with a double major in management and marketing and now I’m like “screw this, I’m going to become a farmer”. I’m literally dreaming about chooks and for every spare minute that I’ve got I’m researching urban farming, veggies and organic fertilizers. Instead of being on a slimy date with chocolate and roses (commercial BS as I like to call it) yesterday, I had my arse up in the air with my head and hands in the dirt looking for worms to use in my homemade compost bin. That’s my kind of Valentine’s.

 

There’s a lot of stuff I’d like to do with our new home, especially in the garden area however as we are just leasing we are quite restricted. Sharing one income also restricts us. I don’t like to use the word ‘restricted’ as it is such a negative loaded word. It’s more like the temporary sharing of one income forces us to be creative. I’m turning into quite a bargain hunter these days if I can say so myself. Here the other day I found an amazing looking bamboo shelf for free on Gumtree. I texted the owners and they even ended up delivering it for free! BONZA! I’ve also been on the dumpster in which I found a bedside table for Steve. He was stoked! Well maybe not exactly stoked, but that’s fine. I told him it would grow on him in which he replied that the bedside table made him want to vomit due to the colour. There’s nothing a little bit of paint can’t fix, mate!

 

So like previously mentioned, when on a tight budged it’s all about being creative. Plant pots and raised beds can be expensive if you have to purchase a fair few of them however with a bit of exploring around in the garden and in your shed you can build a veggie garden from most things. Your imagination is the only thing holding you back. Your neighbours might also have some old pots or crates they don’t use anymore. Creating a vegetable garden out of pallets is also a great alternative. In our case, we found some old bricks we ended up using to separate the beds from the lawn. We also found some old pots and buckets under the house that we took advantage of. You can see the result in the pictures above.

This entry was posted in: Creative, DIY, Hverdag

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

2 Comments

 1. Tilbaketråkk: What the fudge is a Quarter-Life Crisis and how did I get here? | Mari Westad

 2. Tilbaketråkk: Not good enough, hey? | Mari Westad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s