Food + Recipes, Nutrition
Legg igjen en kommentar

Oppskrift: Tunfiskfilet med hjemmelaget marinade og søtpotetmos med trøffel

Her er jenta som koser seg på kjøkkenet. Det er for tiden sabla travelt på skolen og jeg har sitti på stumpen i hele dag for å fullføre en rapport om «effectual entrepreneurship» i kjølvann av et par intervju jeg har gjort med to kvinnelige entreprenører her i Australia. Jeg skal analysere og dra konklusjoner ut i fra deres svar hvorvidt de er «effectual» i tankegang og oppførsel eller ei. Intervjuene var helt fantastiske og jeg holdt på å sprekke av inspirasjon og entusiasme etter de var ferdige. Entusiasmen sluknet i takt meg antall ord i rapporten. Jeg skulle så gjerne erobret verden istedenfor å sitte å skrive en rapport i flere dager, men pyttsann. Til jul er jeg ferdig, og i september 2016 skal jeg stå på podiet med en snedig hatt og juble av glede etter å ha mottatt en dobbelgrad i businessledelse og markedsføring. Kan nesten ikke tro at jeg snart er ferdig!!

kjøkkenfis

Steve og jeg er nå i uke nummer to av vår seksukers challenge, da vi begynte en uke tidligere enn hva som var annonsert på bloggen. Det er utfordrende å velge bort sjokolade og annen lettvint snacks når en studerer hele tiden. Jeg måtte virkelig ta meg i skinnet på butikken i dag. SELVKONTROLL! Istedenfor sjokolade endte jeg opp med to smekre tunfiskfileter og et par søtpoteter. Inspirert av Jamie Oliver og en Italiensk oppskrift på tunfiskmarinade endte jeg opp med å kokkelere noe som førte til jubel på stua. Steve er en relativt dreven hobbykokk, så han er uten tvil min strengeste kritiker når det kommer til matlaging. Han sier ikke at maten er god uten å mene det, men i dag scorte jeg poeng. Wifey, er alt jeg har å si.

Du trenger:
To tunfiskfileter
Spinat
Salat
Rødløk
En sitron
2 ss Balsamicoeddik
Trøffelolje
2 søtpotet
Litt parmasanost
1 ss smør
2 fedd hvitløk + 1 fedd hvitløk til søtpotetmosen

1. Start med å skrell søtpotet og skjær de opp i skiver. Mens søtpoteten kokes opp begynner du på marinaden. Bland sammen balsamicoeddiken og en rundt 100ml trøffelolje i en liten skål eller bolle. Skjær opp  tynne skiver av 2 fedd hvitløk og hell i balsamicoblandingen. Tilsett havsalt og pepper.

2. Når søtpoteten er myk siler du ut vannet og moser poteten mens du blander i 1 spiseskje smør, 1 fedd presset hvitløk og litt parmasanost. Siden jeg er vill etter trøffelolje bruker jeg alltid å tilføye 1ss trøffelolje i potetmosen også. Hell mosen i en fin skål, og dekk til med aluminiumsfolie slik at den holder varmen.

tuna steak

3. Varm stekepannen på medium (mot høy) varme og hell i litt trøffelolje i panna. Når det kommer til steking av tunfiskfiletene sender jeg dere over til mister Jamie Oliver, fordi det var han som lærte meg hvor viktig det var å ta tiden. Siden mine fileter var mindre enn de han brukte i instruksjonsvideoen sin stekte jeg filetene i ca 1 minutt og 15 sekunder på hver side. Det er viktig å ikke oversteke tunfisken fordi den skal være rød i midten.

4. Ingen problem når mister Oliver baner vei! Putt tunfiskfiletene på et fat som en smørt inn med balsamicoeddiken du nettopp lagde. Hell resterende av blandingen over filetene samt litt mer sitronsaft før du dekker de til med aluminiumsfolie. Dette for at de ikke skal bli tørre. Mens tunfiskfiletene fikk hvilt seg i noen minutter lagde jeg en superkjapp salat bestående av knasende salatblad, spinat og rødløk. Det er viktig at du skjærer rødløken i veldig fine, tynne skiver slik at de ikke tar over smaken helt. Krydre salaten med salt og pepper og litt lemon squeezy (sitronsaft for de som ikke skjønte det). Og du er i mål!

tuna steak recipe

Jeg danderte salaten på bunn av fatet, søtpotetmos i en sirkel i midten og plasserte tunfiskfiletene på topp med det siste som var igjen balsamicoblandingen. Middagen både var, og så, god ut.

Velbekomme! 🙂

 

This entry was posted in: Food + Recipes, Nutrition

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s