Food + Recipes, Hverdag, Nutrition
Legg igjen en kommentar

Steve’s spicy fishcakes: thaifiskekaker

 

Noen dager er så utrolig flotte. Jeg kom akkurat på biblioteket og sitter nå og koser meg med en kopp sort kaffe før dagen virkelig er i gang. Universitetsiblioteket har en kafeteria med et utrolig koselig uteområdet rett ved en park med en fiskedam. Så her er det fuglesang (eller fuglespetakkel. Har du vært i Australia så vet du hva jeg mener) dagen lang. Deilig å få litt sol i fleisen før man begynner med dagens studier også. Det er blitt høst i Australia, og morgenene er begynt å bli relativt kalde. Flaks at det kun er to måneder til stumpen min er plassert i Norge. Denne jenta reiser fra sommer til sommer!

Steve lagde noen pansergode thaifiskekaker i går som jeg tenkte å dele med dere. Spesielt nå når vi har en seksukerschallenge gående og alt. Fiskekaker er perfekt lunsj fordi de er så enkle og raske og lage. Du kan mikse ingrediensene i en fei og steketiden er superkjapp. De føles også veldig lette i magen, slik at man slipper å vandre rundt med mageknipe på jobb. FART ALARM!

thai fishcakes

Du trenger:
To fiskefileter uten skill og bein (Vi brukte laks)
1 stor bunt Koriander
1 Rød chilli
Rød currypaste (ca to spiseskjeer)
1 Purreløk
1/2 rød paprika
2 egg
1 del Hoisinsaus
1 del Sursøtsaus
1/4 delSoyasaus

Lag en saus av like deler hoisinsaus og sursøtsaus, pluss 1/4 soyasaus. Denne sausen brukes i fiskekakene, samt som dipp når fiskekakene er ferdige så det kan være lurt å lage en stor porsjon. Denne sausen er også flott å bruke til hjemmelagde vårruller også, og kan ligge i kjøleskapet i en god uke uten at smaken endrer seg.

Hakk opp koriander, chilli (etter smak), purreløk og paprika. Putt alle ingrediensene, samt fiskefiletene og to egg, i en foodprosessor. Blandingen er veldig blaut, som vi sier i trøndelag, men om du bruker en skje når du forsiktig putter blandingen i en godt varmet stekepanne former de seg til fine kaker allikevel. Du kan eventuelt bruke 1 SS potetmel for å gjøre blandingen litt fastere i fisken (ordspill).

Velbekomme! 🙂

This entry was posted in: Food + Recipes, Hverdag, Nutrition

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s