Coaching, Lifestyle
Legg igjen en kommentar

Kunsten å ta valg

Det er ikke hva du gjør en sjelden gang som definerer livet ditt, det er hva du gjør om og om igjen. ”What you consistenly are doing is what defines you as a person” sies det. Og jeg kan ikke si meg mer enig. ”Du er bra heldig som bor i utlandet” får jeg høre til stadighet. Jeg føler meg ikke heldig, fordi det har ikke noe med hell å gjøre. Misforstå meg rett, jeg er kjempetakknemlig for muligheten og alt jeg lærer, men jeg føler ikke det har noe med hell å gjøre. Det har med bevisste valg jeg tok, og har tatt. Jeg valgte å studere i Australia. Du kan også velge å studere i Australia. Eller USA, eller Taiwan, eller Danmark eller England. Du er et produkt av tankene dine. Og hvor du befinner deg akkurat nå er et resultat av valgene dine. Alt som har skjedd, og skjer, i livet ditt startet med et valg. Et valg du tok selv. Å velge å ikke ta et valg, er også et valg.

Clement Stone quote

Endrer du valgene dine, endrer du retningen livet ditt tar. For å forandre situasjonen du er i nå, må du konstant ta gode valg som gagner deg i veien mot målene og drømmene dine. Om du for eksempel ønsker å være i et godt forhold må du velge å ikke bruke mer tid på han tufsen som behandler deg som dritt. Ønsker du å gå ned i vekt må du velge å droppe sjokolade, brus og boller. Det tok meg noen år å skjønne dette, gitt. Bedre sent en aldri, eller hva? Noen ytre forutsetninger kan man ikke kontrollere, men man kan kontrollere hvordan man reagerer på slike situasjoner. Det er dette det er å være menneske. Noen ganger får man en situasjon slengt i trynet man godt kunne vært foruten. Enten om det er utroskap, mobbing på arbeidsplassen eller sykdom i familien er disse situasjoner en ikke har kontroll over. Det du har kontroll over, heldigvis, er valgene du tar når livet har gitt deg en utrivelig situasjon midt i fleisen. Du kan selv velge å sutre eller komme deg opp på beina igjen og ta sunne valg som gjør situasjonen bedre.

Da jeg hadde en konstruktiv oppsigelse på min forrige arbeidsplass måtte jeg flytte hjem til foreldrene mine siden en ikke kan dekke husleie uten inntekt. Jeg følte meg alt annet enn høy i hatten da jeg kom tusslende hjem igjen med halen mellom beina og begynte å jobbe på min gamle arbeidsplass igjen. Jeg brukte en god måned på å være trist, skuffet og generelt synes syndt på meg selv, men en dag bestemte jeg meg at nok fikk være nok. Fordi jeg selv nå hadde opplevd konsekvensene av elendig ledelse og mobbing på arbeidsplassen ble en flamme tent i meg. ”Om så dårlige sjefer får jobbe innen ledelse, skal jeg ta utdanning og gjøre mitt for at arbeidsplasser er en trivelig plass å være på, og for at de fremmer vekst både for individet og for organisasjonen. Dessuten er jeg drittlei slaps”. Dette sa jeg til meg selv i november, to måneder etterpå satt jeg på et fly, blått for meg selv, på tur til Australia for å ta en bachelorgrad i business og ledelse. Dette er hva jeg kaller å ta bevisste valg. Ikke la ting bli opp til tilfeldighetene. Gjør noe med livet ditt. Ta valg som gjør deg glad, som gjør at du må strekke deg og som gjør at du lærer og utvikler deg som individ.

Nå er jeg på mitt siste år på universitetet og jeg er godt likt blant lærere og forelesere. Jeg gjør det veldig bra faglig, jeg har en kjæreste som har tro på meg og som støtter meg igjennom tykt og tynt. Enten om det er karrierevalg eller hobbyer. Jeg har nettopp startet egen bedrift, og har denne bloggen som et sideprosjekt. Alt dette skjedde fordi jeg tok et valg om å slutte å synes syndt på meg selv og heller ta tak i livet mitt. Så klart kan du oppnå alt du vil her i livet. Jeg har ikke et snev av tvil om at du kan gjøre, og oppå, alt du ønsker, men du må begynne å ta tak i eget liv først. Lov meg en ting. Begynn å ta bevisste valg. Okey? Ikke alle dager er like gode, men det er opp til deg selv å ta valg som gjør situasjonen bedre. Du har absolutt alt som skal til.

paddleboard perth

This entry was posted in: Coaching, Lifestyle

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s