Lifestyle
Comments 2

Lyst til å bli i bedre humør? Skriv en bucketliste!

Vi er et godt stykke inn in 2015, og den given vi hadde når nyttåret først var i gang er sakte, men sikkert blitt borte. Mange av oss får en forfriskende følelse når vi tar fatt på nytt år. Nytt år, nye muligheter, ikke sant? Dessverre tar det ikke lange tida før gamle vaner igjen tar over og den livsgnisten og energien vi hadde de første ukene av det nye året er forsvunnet. Tross i det nye året er vi fortsatt inne i de samme, gamle rutinene.Skolen, jobb, mat, søvn. Også repeteres det til det uendelige. Ikke særlig mye å juble over, eller hva?

Vel, det er ganske mye vi kan gjøre for å endre denne tankegangen. For hver minutt du velger å være misfornøyd og sint mister du et minutt av glede. Hverdagslige gjøremål kommer mest sannsynligvis til å være de samme, enten du velger å ta de med en «positiv attitude» eller klage over tingenes tilstand. Du bestemmer selv. Når det er sagt, er det menneskelig å komme i en negativ boble. Det kan føles ut som om alt og alle er imot deg, og at det ikke finnest noe å juble over i det hele tatt. Jeg har selv vært der, enten om det er fordi jeg strever på skolen med et fag jeg misliker eller andre ting som påvirker meg negativt. Jeg har et triks på lager som jeg selv bruker om jeg ønsker å tvinge hodet mitt vekk fra negativ tankegang, og det er å skrive en måneders bucketliste. Og i denne bucketlista er det ingen restriksjoner. Ønsker du å bli den nye Celine Dion, ja da skriver du det. Skriv ned minst 20 ting du ønsker å gjøre eller oppnå i løpet av livet ditt. Gjerne i nærmeste framtid. Det kan være både små og store ting.

Noen av mine bucketmål er foreksempel:

 • Gi ut en bok
 • Snakke flytende spansk
 • Lære å spille gitar
 • Ha en jobb hvor jeg kan inspirere
 • Besøke alle kontinentene
 • Ha egen grønnsaks- og krydderhage
 • Starte et barnehjem

Bare å lese denne liste gjør meg i godt humør. Og det er nettopp dette som gjør at lista er så effektiv om du har negative tanker. Det får det til å fokusere på det positive og alle de mulighetene du faktisk har. Du skjønner, livet har mer å by på enn en jobb du halvtrives i og en hverdag som gjør deg trist. Men for at endring skal skje må du først forstå hva du ønsker du at livet ditt for så å skrive ned målene og drømmene dine. Det skjer noe med holdningen din når du setter end drømmer og mål på papir. Forskning viser igjen og igjen effektiviteten av å skrive ned drømmer og mål.

bucketlist1

Tror du ikke meg, så la meg introdusere deg til et kjent forsøkt gjort på Harvard University i 1979 hvor de målte effektiviteten av målsetning. Kort fortalt: 84% av studentene hadde ikke noen spesielle mål i det heletatt, 13% var klar over sine mål men hadde aldri skrevet dem ned, mens kun 3% hadde skrevet ned klare og definerte mål i tillegg til en kort plan hvordan de skulle oppnå dem. Hva var resultatet?

Ti år etterpå, i 1989, intervjuet forskerne den samme klassen og fant ut at de 13% av elevene som hadde formulert sine mål men uten å skrevet dem ned tjente, igjennomsnitt, dobbelt så mye som de 84% som ikke hadde noen klare mål i det hele tatt. Og vet dere hva de 3% som hadde forumlert klare mål tjente? De tjente ti ganger så mye som de resterende 97% tjente tilsammen. Er ikke dette helt fantastisk?

Så leksa er: skriv ned målene dine, og vær så konkret som overhodet mulig. Ikke bare gjør det deg i godt humør, du kommer mest sannsynligvis til å bli mer suksessfull av det også. Kommenter gjerne noen av bucketlistmålene dine! 🙂 Det er alltid interessant og inspirerende å høre andres drømmer og mål.

fotorjump

This entry was posted in: Lifestyle

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

2 Comments

 1. Inga says

  Hadde en egen bucketliste jeg stadig puttet inn ting på. Det er alltid deilig å sette et nytt punkt på lista, men FY så digg det er å krysse av et. Uansett hvor lite det er.
  Dessverre hadde PC’n min et lite uhell hvor alle filene mine ble slettet. og det dokumentet var et av de jeg ikke klarte å gjennopprette..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s