Hverdag
Legg igjen en kommentar

Sommerkroppen 2015

Sommerkroppen lages om vinteren, sies det. Flaks er det, siden vi fortsatt kun er i januar. Det vil si at du har en god sjanse til å jobbe med å oppnå en kropp av typen Victoria Secret eller Instagramfantomet Kayla Itsines. Her snakker vi milelange ben, sprettrumpe, 100% symmetriske ballongpupper og solbrun hud. Det er bare ett problem; du er 1.52 på strømpelesten og den ene puppen er større enn den andre.

Drit i tradisjonelle slanketips og detoxkurer. Er du ikke virkelig motivert for en livsstilsendring kommer du ingen vei allikevel. For en sunnere livsstil og kropp, som faktisk varer, er du nødt til å endre noen av dine gamle vaner. Finn motivasjon, mat og aktiviteter som passer for deg. Det kreves motivasjon, dedikasjon en god porsjon viljestyrke å skape nye vaner. Drømmekroppen kommer ikke over natta, og med mindre du modererer hva drømmekroppen faktisk er kommer den kanskje aldri, men her har jeg samlet mine beste tips til å bli den beste versjonen av den du er. Skjeve pupper eller ei.

 

awesome

Sammenlikning:

Du har hørt dette før, men det virker ikke som om du hører etter så jeg skal si det til deg en gang til: STOPP Å SAMMENLIKNE DEG MED ANDRE! Vi jenter har en tendens til a sammenlikne oss med andre, spesielt igjennom bilder på blogger og Instagram. Vi stalker, liker og ”print screener” bilder som skal brukes til motivasjon senere, men som ofte ender opp med å gjøre oss mindre motiverte og mer irriterte enn det vi egentlig var i utgangspunktet. Ta dette eksemplet, jeg er stor fan av Naomi Campell og hver kveld ser jeg på bilder av henne mens jeg spør meg selv: ”Hvorfor ser ikke jeg ut som Naomi Campbell? Om jeg trener og spiser ekstra sunt blir jeg kanskje litt mer lik henne”. NEI. Det er umulig for meg å prøve å se ut som Naomi Campbell av flere årsaker, 1. Hun er mørkhudet mens jeg har nordisk hud, 2. Hun er 1.77, mens jeg er på størrelse med en hobbit. Vi har ikke de samme grunnleggende trekkene en gang, så skal jeg gå rundt resten av mitt liv å føle meg mindreverdig fordi jeg sammenlikner meg med noen jeg absolutt ikke er et snev lik blir det et veldig trist liv. Ser du poenget mitt? Ikke sammenligne deg selv med andre. Ikke Candice Swanepoel, ikke Kayla Itsines heller ikke venninna di. Du har dine genetiske konstruksjoner med ansiktstrekk, hudfarge og benbygning som ikke er sammenlignbar med andres. Den dagen du aksepterer at dette er et faktum, er den dagen du kan begynne å ”work with what yo mama gave ya”! Bli den beste utgaven av deg, med de forutsetningene du har. Det er en grunn til at selvtillit er noe av det mest attraktive man finner hos et menneske. Work it, but don’t twerk it! Med mindre du er Miley Cyrus.

 

Planlegging

Fail to plan, plan to fail”. Åhoi, for et klisjesitat, men åhoi så sant det er. Statistikk viser igjen og igjen at mennesker som planlegger og setter opp mål alltid har bedre resultater enn de som unngår planlegging og strategisk målsetning. Derfor oppfordrer jeg deg til å spørre deg selv: Hvorfor ønsker jeg å bli sunnere/tynnere (etc)? Hva er det jeg hittil har gjort feil? Hva er det jeg gjør riktig? Når har jeg følt meg på mitt beste? Sistnevnte spørsmål er viktig, for som det punktet over nevnte skal du ikke sammenlikne deg med andre, du skal sammenlikne deg med deg selv og de forutsetningene du har. Sett opp en plan hvordan du skal nå målet ditt. Et effektivt redskap i målsetning er å jobbe med målet ditt ved hjelp av akronymet S.M.A.R.T. Jeg brukte selv dette redskapet for å forberede meg til min første femkilometer, da jeg løp et «funrun» med venninnene mine i Perth. Å gå fra å være en person som aldri noensinne løper (med mindre det er etter en buss) til å løpe annenhver dag var utfordrende i seg selv, men med strategisk målsetning er det fascinerende hva som kan oppnås selv for en anti-jogger. Dette er S.M.A.R.T:

Spesifikt

 • Hva er det spesifikt du ønsker å oppnå?
 • Hva må du gjøre for å oppnå dette?
 • Hvordan kan du begynne å gjøre overnevnte?
 • Hvem kan hjelpe deg med å oppnå målet ditt?

Målbart

 • Hvordan kan jeg måle min egen progresjon?
 • Eksempler kan være å telle push up’s eller ta egen løpetid og sammenlikne resultater fra uke til uke.

Attraktivt

 • Hvor attraktivt er målet mitt?
 • Hvordan vil jeg føle meg når jeg oppnår målet mitt?
 • Hva inspirerer meg til å oppnå målet mitt?

Realistisk

 • Er målet mitt realistisk? Tenk igjen på hva jeg nevnte i første punkt; det er ingen vits for meg å prøve å bli mørkhudet om jeg er født hvit for eksempel. Målene dine skal være utfordrende, men det er viktig at de er realistiske. Altså, at der en mulighet for deg å oppnå dem.

Tid

 • Når skal målet mitt være oppnådd? Sett en dato eller hendelse hvor målet ditt skal være nådd. Dette gir deg en konkret dato å jobbe imot.
Colourrun

Feiring over mållinja etter mitt første femkilometerløp

 

Kosthold

Å være sunn er ikke ensbetydende med kjedelig, selv om Instagram kan få det til å se slik ut til tider. Det finnes få ting her i verden tristere enn et bilde av en dvask bunt med brokkoli i noen matbokser med teksten ”matprep for resten av uka #sunn #foodporn #healthyeating”. Ønsker du å endre kostholdet ditt og lage en ny matvane som faktisk varer, bør du gjøre det på en måte som gjør deg gladere. Bruk farger, spennende oppskrifter og mye krydder. Spist grønnsaker, lag salater og besøk matblogger som inspirerer deg med nye, sunne oppskrifter. Det er vanskelig å spise sunt når en synes maten ser kjedelig ut, og smaker fælt. Sunn mat er smakfull og digg om en gjør det riktig! Besøk disse Instagrambrukerne for inspirasjon: @tallulahalexandra @livegreenhealthy @iquitsugar og @nutritionstripped

healthyfood

Gode valg for kropp og sjel

Gjør smarte valg som fører til nye (sunnere) vaner. Det er mange gjemte kalorier i mat og drikke, så her gjelder det å ta små, smarte valg som i det lange løp gjør en stor forskjell. Selv byttet jeg ut ”Cappuccino” med ”Long Black” for et år siden. Hva er forskjellen? En Cappuccino har i gjennomsnitt 121 kalorier, mens en Long Black har 2. Om jeg synes Cappuccino er bedre? Tja, den er søtere, men ikke så mye bedre at jeg synes de ekstra 119 kaloriene er verdt det. Vi drikker oss feite på Chai Te, kaffedrikker og brus. Disse tre kan man lett bytte ut til fordel for sunnere alternativer. Jeg oppfordrer deg til å droppe brus for resten av året. Sukker har samme effekt som kokain på hjernen, og det kan føre til overvekt og diabetes. Tror du meg ikke, oppfordrer jeg deg til å ta en kjapp research online ”sugar’s effect on body and brain” eller se dokumentaren ”Fed Up”. Du får den her: http://fedupmovie.com/#/page/home

 

Beveg deg

En skulle tro at dette sier seg selv, men veldig mange velger sofaen og en spennende tvserie fremfor å lette på stumpen og komme seg ut. I psykologi innen sport og helse er dette er utrolig interessant emne, og det forskes til stadighet på hva som skal til for at vi faktisk velger å trene og bevege oss framfor å sitte stille og bli en sofagris. Regel nummer en er å finne en aktivitet du faktisk liker å gjøre. Det er ikke særlig motiverende å løpe fem ganger i uken om du hater å løpe. Finn en aktivitet som du synes er gøy, enten om det er entusiastisk husvasking, dansing, løfting av vekter eller gå i naturen. Det viktigste er at du beveger deg, og liker det! Ha som mål å vær fysisk aktiv i minst 30 minutter daglig de neste 30 dagene. Forskning viser nemlig at det tar rundt 30 dager for et menneske å skape en ny vane. Så bit sammen tenna de neste tredve dagene og velg frisk luft eller treningssenter framfor sofaen, så skal du se at både hodet og kroppen din blir så vant til å være fysisk aktiv at det etter hvert skjer naturlig å velge fysisk aktivitet framfor rumpesitting.

Så ga ikke dette blogginnlegget deg oppskriften på den perfekte kroppen allikevel. Rett og slett fordi den perfekte kroppen finnes ikke. Selv tror jeg det er viktigere å bruke tid og energi på å endre holdningen sin til den såkalte ”perfekte bikinikroppen” framfor å furte over noe en ikke har og aldri kommer til å få. Angelina Jolie kommer aldri til å se ut som Jennifer Aniston, og Jennifer Aniston kommer aldri til å se ut som Angelina Jolie, men det betyr ikke at en av dem er mindre pene for det? NETTOPP. Igjen, point made. Sammenligne deg selv med deg selv, ta gode valg og skap sunne vaner så skal du se at både kropp og sinn beveger seg i en positiv retning. Bli den beste versjonen av deg selv! Det er mer enn bra nok.

Freddywrup

 

This entry was posted in: Hverdag

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s