Lifestyle
Comment 1

Finn dine livsverdier, og få et mer meningsfylt liv!

Mange av oss blir fanget i «rottereset». Vi blir så opptatte av å klatre opp karrierestigen at vi glemmer å dobbeltsjekke at vi faktisk er på den riktige stigen. Dessverre finner mange ut av dette når det er for sent. Jeg leste nettopp en fin, trist og rørende artikkel om hva de fleste angrer på når de ligger på dødsleie. Ble fancy jobbtitler og mye penger nevnt? Nei. De fleste angret på det de ikke sa, dem de ikke hadde tilgitt og at de brukte tid på å bekymre seg for mye. De ønsket heller at de hadde levd mer i øyeblikket, jobbet mindre, vært mer med familie, tatt flere sjanser og reist mer. Å bruke tid på dem de var glad i, var en gjenganger, så var det å si det man mente.

Jeg synes ikke vi skal vente til vi ligger på dødsleiet med å finne ut hva det er vi egentlig vil med livet vårt, derfor oppfordrer jeg deg til å ta en liten pep-talk med deg selv for å finne ut om du beveger deg i riktig retning. Hvem er du? Hva er viktig for deg? Hva gjør deg glad? Ta deg tid til å svare på disse spørsmålene og bli bedre kjent med deg selv. Du er tross alt den viktigste personen i ditt eget liv. Om du kun kan liste de fem viktigste verdiene i ditt liv, hva ville de livsverdiene vært? Eksempler på livsverdier kan være familie, helse, utdanning, velstand, kjærlighet. Om det ikke popper opp noen konkrete verdier med en gang, må du ikke bli fortvilet. Mange av oss har blitt så vant til å svare og oppføre oss på en spesiell måte fordi vi føler det forventes av oss, at vi nesten ikke vet hva som er viktig for oss lengre. Noen spørsmål som kan hjelpe til å finne ut av livsverdiene dine er:

  • Hva inspirerer meg mest?
  • Når er jeg på mitt lykkeligste?
  • Hvis jeg kun hadde tre måneder igjen å leve, hva ville jeg gjort da? Hvem ville jeg tilbringt tid med?
  • Hvilke person(er) ser jeg opp til, og hvorfor?

Disse spørsmålene kan få en klarhet i hva du liker å gjøre, hva som gjør deg glad og hva/hvem som er viktige i ditt liv. En skal ikke traske rundt i en jobb man hater eller i et forhold som gir mer negativt enn positivt. Hva er vel bedre enn å starte det nye året med å finne ut av dine viktigste verdier og jobbe mot dem? Nytt år, ny start, ikke sant? Men et nytt år forandrer ingen verdens ting, med mindre du tar ansvar for at ting forandres. Personer som lever etter sine personlige verdier er både gladere og mer fornøyd med livet enn de som bare følger strømmen og ikke vet hva som er viktig for dem. Ta ansvar for eget liv og egen lykke, så skal du se at det blir mye mer fornøyelig å være til! 🙂

Familie, kjærlighet, kreativitet, autonomi og utvikling er viktige verdier for meg.

Familie, kjærlighet, kreativitet, autonomi og utvikling er viktige verdier for meg. Hva er dine livsverdier?

This entry was posted in: Lifestyle

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

1 kommentar

  1. Tilbaketråkk: How to know your life-values and change the course of your life. | Mari Westad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s