Food + Recipes, Hverdag
Comments 2

Oppskrift: Bananmuffins med jordbær og sjokoladedråper

DSC_0085

Sjokolade, honning, banan og jordbær. Yes!!! Det var noen av hovedingrediensene i muffinsene jeg lagde i dag. Jeg har vært i dårlig form i det siste, så etter et legebesøk i mårest ble jeg sendt til sykehuset. Ingen fare, men de ønsket bare å ta en ordentlig sjekk. Og det føles godt, for da finner man iallefall ut av det. Føler at jeg er i trygge hender nå. Må bare finne ut hvordan jeg får igjen pengene, fordi det var ikke akkurat gratis fårrå si’re sånn! Men pyttsann, helse først sier nå jeg!

Etter en lang dag på sykehuset er det ikke enkelt å sette seg ned med ei bok i fanget. Jeg har eksamen i «basic statistics for psychologists» på tirsdag, så studering må nok til, men i ettermiddag tok jeg fri. Og siden mamma ikke er her for å bake boller for meg slik hun gjorde da jeg var lita og syk, så må jeg ta saken i egne hender. Så i dag prøvde jeg en ny oppskrift, sunnere bananmuffins. Og de ble så gode! Selvfølgelig smaker de annerledes enn muffins med sukker og hvitt mel, men sukker og hvitt mel vil vi ikke ha noe av her i gården!

Du trenger:

1 1/2 cup grovt mel
1 cup lettkokt havregryn
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 cup skvisa bananer
1 ss olivenolje
2 ss honning
1 ts vaniljeessens
1 egg + eggehvite fra 1 egg til
1/3 cup gresk yoghurt
1/2 cup mandelmelk
1/2 cup sjokoladebiter
2/3 jordbær i skiver
Pluss litt ekstra jordbær for topping

Jeg vil bare kommentere at neste gang kommer jeg til å bruke blåbær istedenfor jordbær. Jeg syntes jordbærene gjorde muffinsene litt bløte, selv om de var gjennomstekt. Men smaken er som baken. Jeg er ikke så glad i varm jordbær, så det kan være årsaken. Du kan lett bruke mer bananer og sjokolade, og sløyfe både jordbær og blåbær om du vil.

#2

#1

#8

#14

#15Målenhetene jeg bruker er «cups». Mange av oppskriftene her i Australia bruker cups og ikke deselitermål, og da ble det lettvint å kjøpe disse på Ikea:

#16

DSC_0063

DSC_0069FREMGANGSMÅTE:

1) Bland alt det tørre i en bolle.
2) Skjær jordbærene i skiver
3) I en annen bolle, skvis banan og bland inn olivenolje, honning og vaniljeessens. Tilsett egg og eggehvite. Rør godt. Tilsett gresk yoghurt og mandelmelk.
4) Hell bananmiksen over tørrmiksen, og deretter sjokoladedropsene og jordbærene.
5) Sett ovnen på 175*c og fyll muffinsformene halvfulle.
6) Topp med jordbær og en liten dæsj kanel. Stekes i 18-22 minutter.

VELBEKOMME! 🙂

DSC_0090

DSC_0017

This entry was posted in: Food + Recipes, Hverdag

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

2 Comments

  1. Marianne says

    Kom gjerne me flær oppskrifta 😀 E kutta ut mel og sukker for en måned sia (i håp om å reduser do gåinga), så na oppskrifta her ska e test ut 🙂

    • Flink du e, Marianne! Har faktisk testa ut to andre oppskrifta, kor en va bananscones. Dem vart raagod! Men mista baade oppskrift og bilda naar pcen min kraesja 😦 Faar prov igjen naar skolen e ferdig. Lykke te med nye dietten, finis! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s