Hverdag
Comments 2

Helgetur til Margaret River

I helga reiste vi til Margaret river for å rømme livet i byen for noen dager, og for å feire ettårsdagen vår. Juhu, jubileum! Vi elsker begge å sovne til lyden av havet og gresshopper, og ikke til motordur fra biler eller fulle studenter (les:naboene våre). Så denne helga var etterlengtet for begge av oss etter fire hektiske uker på skole og jobb. O’heilage bondeland!

margs

Margaret River er en tre timers kjøretur fra Perth, og er idyllsik omringet av hav, skog og vingårder. I Vest-Australia er plassen mest kjent for sine bølger (surfeparadis) og vingårder. Det er et tettsted, mer enn en by, og det er vel derfor jeg og Steve trives så godt der. Reminds me of home. Bortsett fra at vi ikke har 1030432094 vingårder på Melhus eller i Valsøyfjord, da. Det har de nemlig i Margs, som de lokale kaller plassen. De har så mange vingårder at du lett kan bli full på gratis vinsmaking. Så her vil både studenter (gratis alkohol) og viderekommende vindrikkere trives, for de ansatte på vingårdene er som oftest veldig kunnskapsrike. Det er både artig og lærerikt å dra fra vingård til vingård, og jeg ender alltid opp merkelig knisete. Skjønner ikke hvorfor.

Mens Steve faktisk vet hva han snakker om, smatter jeg bare takknemlig på vinen mens jeg kommer med en kommentar om at vinen var dyp eller sterkt preget av eikesmak fra fatet. Som om jeg har peiling. Til slutt ender jeg opp alt for glisete og må takke for meg. De er veldig spandable her i Australia. Jeg har heldigvis funnet ut at det går an å spytte ut vinen, og drikke vann imellom slagene. Det hjelper alltid. Nå lyver jeg. Jeg har aldri spyttet ut vinen. Det ligger ikke i min natur som trønder, men jeg har lært meg å drikke et glass med vann mellom hvert vinglass. Det er sånne flotte ting man lærer seg når man blir stor.

wine

Bortsett fra å raide vingårder for fantastiske viner og spennende informasjon, dro vi på bilturer, Steve surfet litt og jeg leste bøker. Det var veldig avslappende. Vi bodde i et koselig aneks, som vi ble anbefalt av et av de lokale gjestehusene her nede. Vi betalte $110 per natt, og det er en rimelig pris for sentral beliggenhet og alle fasiliteter inkludert. Hjemmesiden deres er ikke store tingen, men du finner iallefall kontaktinformasjonen deres der. Det er et trivelig ektepar som leier ut anekset, og selv om anekset ligger i hagen til hovedhuset føles det som om man er for seg selv for det er så mange trær og busker som dekker til anekset. Om du er interessert i å kontakte Carrie angående leie av anekset, kan du ta en titt på hjemmesiden deres HER.

På søndag avsluttet vi helgen med en tur til den lokale sjokoladefabrikken (som om ikke ost, pizza, vin og øl var usunt nok iløpet av en helg), og piknikk på stranden med svigermor. Det er koselig å ha familien til Steven her nede når min familie er så langt vekk. Og jaggu fikk vi henne opp på padlebrettet også. Fantastisk fin dag for alle mann! 🙂

Cape Mentelle

Cheeky MonkeyDCIM100GOPRODSC_0343DSC_0354DSC_0387DSC_0391DSC_0547DSC_0563DSC_0596DSC_0667DCIM100GOPRODCIM100GOPRODCIM100GOPRO

FEM MUST DO’S IN MARGARET RIVER:

* Lunch på ølbryggeriet «Cheeky Monkey». Uten tvil min favoritt i Margaret River. Alltid topp stemning, fantastisk mat og veldig godt øl. De har også cider og vin, for de som foretrekker det. De bruker også å ha konserter her fra tid til annen.

* Leie av kajakk eller paddleboard. Fineste måten å se og oppleve elven på. Det finnes flere utleiefirma i byen.

* Se solnedgangen fra en av de mange strendene i området. Disse strendene er ikke som Perth. Du kan lett finne en helt uberørt strand hvor man kan se sola gå ned i havet mens man deler ei flaske vin.

* Vintur i distriktet. Enten du kjører selv eller leier sjåfør, så er dette et must. De har så mange vingårder at det er umulig å få sett dem alle på en helg.

* Settlers Tav. Her finner du en del mennesker av typen «bogans», men det er super stemning, relativt billig drikke, mennesker fra hele verden (en del backpackers bruker å dra hit) og alltid live musikk i helgene.

Planlegger du en tur til Margs kan det være lurt å sjekke events kalenderen deres, for å sjekke hva som skjer og når. Link til siden er HER. Margaret River er en veldig populær destinasjon, både for turister og lokale, så vær oppmerksom på at du må bestille overnatting relativt tidlig for å få en god beliggenhet til en god pris. Stayz sin nettside er veldig oversiktig og grei å bruke. Siden deres finner du HER.

cheekymonkey

This entry was posted in: Hverdag
Tagged with: ,

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

2 Comments

  1. Marte Myren says

    Herlighet, det sjer ut som om du virkelig levve livet 😀 Æ e innom fler gang daglig for å værra litt misunnelig på livet dett! Fortsett å skriv og legg ut bilda! 😀

    • Det var en veldig koselig kommentar å få, Martemor! 😀 Artig å fortsatt ha nånn faste læsera. Kanskje vi sjåast te sommern i idylliske Valsøyfjord? Håpe iallefall det! 😀 Stoooor klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s