Food + Recipes, Hverdag
Legg igjen en kommentar

Oppskrift: tsatsiki

Jeg elsker tsatsiki. Jeg elsker alt med hvitløk, når jeg tenker meg om. Tsatsiki er et «must» hver gang jeg er i Hellas, men jeg har aldri laget det selv før. Litt rart egentlig, siden tstatsiki består av veldig få ingredienser og det er gjort på minutter.

Du trenger:
En halv agurk (stor)
2 dl gresk yoghurt
2 fedd hvitløk
salt & pepper

Start med å skrell agurken. Når dette er gjort skjærer du skallet i tynne strimler. Resten av agurken kutter du opp ved hjelp av rivhjern. Bland agurk, hvitløk, yoghurt og krydder i en bolle, og tadaa! Hjemmelaget tstatsiki! Her er en video fra YouTube som viser hvor raskt det kan gjøres:

I dag har jeg også bakt fastelavelsboller. Steve skjønner seg ikke helt på alle disse norske tradisjonene, men han synes fastelaven er helt kurrant fordi da får han spise så mye boller han vil. Jeg synes fastelaven er koselig. Selv om det ikke er noe religiøst bak feiringen for min side, så er det et tegn på at våren er rundt hjørnet og sommeren ett hakk nærmere. Mamma brukte å bake boller og kjøpe fastelavensris da jeg var lita, så det henger vel igjen der.

fastelaven

Det er ikke mye vår i luften her i Perth. Snarere tvert imot. Det har blitt veldig mye kaldere de to siste ukene, og i går måtte jeg faktisk hente fram dyna. Vi har sovet med laken siden oktober, men nå var det fram med «stordyna» (tynt som et fleezepledd). Sola varmer fortsatt, så dagene er deilige. Derfor ble det en tur på padlebrettet med hunden Oscar. Som vi forøvrig har levert tilbake til eierne nå. Jeg som var blitt så vant til å ha ham i sengekanten for å varme tåfisene mine! Savner å ha ham i huset, selv om han både røytet og frådet over alt. Det gjør forsåvidt Steven også. Jeg fant en langt hår stikkende ut av øret hans her en dag. Han mener det er sånt som skjer når man bikker 30.

En liten filmsnutt fra da vi koste oss på North Freo forrige helg:

)

This entry was posted in: Food + Recipes, Hverdag

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s