Food + Recipes, Hverdag
Comments 2

Oppskrift: hjemmelaget hummus

Jeg liker å småspise, som mamma kaller det. Jeg koser meg når jeg gomler på noe godt, mens jeg leser ei bok eller ser en film. Før i tiden kunne jeg spise en hel rømmeboks med holidaydip. Det er faktisk kvalmt å tenke på. En boks med rømme(!).Djezuz!! Gomlingen har jeg ikke stoppet med, men rømmeboksen har blitt byttet ut med hummus. Hummus er hovedsaklig en purè lagd av kikerter, og er veldig populært som dip eller som tilbehør til grillmat. Vi bruker hummus både som tilbehør til middager og som en godbit på kveldene. Det er enkelt å lage, og man kan spise det med god samvittighet. Min hummus er proppfull av hvitløk, og det gir meg både panserånde og et boost for immunforsvaret!

Du trenger:
To bokser kikerter
Et halvt gresskar (butter pumpkin, fås kjøpt på Meny blant annet)
To båter hvitløk
Olivenolje
Paprikakrydder
Cillipulver (jeg foretrekker tørkede chilliflak framfor fint pulver)
Fersk koriander
Salt & pepper

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180*C. Pensle gresskaret med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Steketiden varierer med størrelsen på gresskaret, men vanligvis tar det 30-40 minutter. Gresskarkjøttet skal være mykt når det er ferdigstekt, slik at du kan skrape ut kjøttet med en skje.

Sil ut alt vannet av ene boksen med kikerter, og sil ut halvet vannet av boks nummer to slik at ikke hummusen blir for tørr. Ha kikertene i en bolle, sammen med gresskarkjøttet, og peis på med hvitløk og krydder etter smak. Jeg liker min hummus spicy, så jeg kjører full pupp på hvitløk og chilli, men her kan du smake deg frem. En liten bunt fersk koriander er prikken over i’en, og med en dæsj (der ser du, her kommer ordet «dæsj» igjen) olivenolje er du klar til å ta fram stavmikseren og lage hummus from heaven. Og det artige med hummus? Du kan putte alt du vil av krydder med kikertene, og du vil få en ny hummus hver gang.

Image

ImageGresskarhummus med hjemmelaget søtpotetchips

Image

Har du ikke gresskar eller tørr du ikke smake? Ingen fare! Hummus er fortsatt nydelig og spennende, om du kun bruker kikerter også.

This entry was posted in: Food + Recipes, Hverdag

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

2 Comments

  1. Have you ever considered creating an e-book or guest
    authoring on other websites? I have a blog based on the same
    ideas you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my subscribers would
    value your work. If you are even remotely interested, feel free to
    send me an email.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s