Hverdag
Comment 1

Back to reality

Da er dere kommet dere innpå hit, altså? Trivelig at dere slår følge. Mitt andre år på universitetet her i Perth i Australia har sparket i gang, og i år er jeg veldig gira! Jeg har utrolig interessante og spennende fag, og jeg har lært meg verdien av tidsstyring. Eller time management, som det så flott heter på engelsk. Jeg lærte selvfølgelig på den harde måten. Du skjønner, jeg trodde nemlig har var på ferie i Australia for et år siden. Det viste seg at det var langt unna sannheten, noe jeg fant ut da jeg satt oppe dag og natt for å få ferdig innleveringer og lese til eksamen noen få dager før deadline. Jeg strøk i to fag i løpet av fjoråret, så nå har jeg bestemt meg for å brette opp armene og gi bånn gass. Det henger ukeplaner og månedsplaner med konkrete mål både på kjøkken og soverom. You get out of life what you put into it, sier dem. Sant skal det nok være! Det semesteret her studerer jeg internasjonal ledelse, forskning og statestikk i psykologi, HR-ledelse og small business management. Dette er fag jeg synes er skitinteressante, for å si det på trøndersk, og da blir det med en gang enklere og artigere å studere også.

done

Sett bort ifra studier så er det kvalitetstid med Steven James som står på menyen. Vi koser oss gløgg ihjel sammen, og han er mer som en bestekompis enn noe annet. Vi svømmer, laget mat, snakker og ler. Det er deilig å ha han her nå som alle de jeg kjente fra ifjor er reist tilbake til hjemlandet sitt da de var her kun på utveksling. Petter er her da, heldigvis. Petter blir jeg ikke kvitt, og godt er det for vi flirer og koser oss sammen hver gang vi møtes. Selv om han synes jeg er dårlig i Playstation og jeg synes han er treig. Det er digg med ordentlig kompis her nede.

Første høstdag var i går, og det var 38*c i skyggen. Jeg og Steve bor bokstavelig talt i sjøen når det ikke er studier eller jobb. Hjernen koker og man svetter ifra plasser man ikke trodde var mulig. Her om dagen var jeg svett på kneskåla mi, mens Steve var svett på fingeren sin. Klager ikke altså, bare bemerker det. Det er varmt! Derfor bor vi i sjøen. Jeg later som om jeg er en havfrue, så kan Steve være John Smith. John Smith var vel typen til Pocahontas, det. Vel, same-same. Disney er Disney!

vlcsnap-2014-03-01-21h44m48s72

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Jeg lagde forresten en supergod potetmos fra bunnen av i dag. Jeg har falt helt pladask for søtpotet, og vanlig potet ble derfor byttet ut. Søtpotet tilhører en annen familie en poteten, men tilberedes på samme måte. Søtpotet er av typen karbohydrater du kan spise med god samvittighet, og er full av vitaminer og mineraler som kobber, jern, vitamin A, vitamin C og betakaroten.

SØTPOTETMOS: Del søtpoteten i biter, slik at koketiden blir kortere. Kok bitene i lettsaltet vann i 20-30 minutter. Tar du en gaffel og moser en av bitene, så kjenner du lett om potetbitene er ferdigkokte eller ikke. Tilsett en spiseskje smør, litt melk, to hvitløksbåter, vårløk, salt og pepper. Og vips. der har du hjemmelaga og godt tilbehør til middagen din.

20140302_183320

20140302_184344

Mamma mener forresten at Steve er så lik hoppetreneren til det Norge, Alexander Stöckl. Du må google han og fortell meg hva du synes. Først var jeg helt uenig, men nå ser jeg hva hun mener. De er faktisk litt smålik.

Senga neste. Ny dag, og nye muligheter i morgen!

This entry was posted in: Hverdag

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

1 kommentar

  1. Du er så flink! Det er viktig å kunne å studere, det er en liten kunst i seg selv. Du er flink 🙂
    Og det er så bra å vite at du har det bra. Jeg blir litt ekstra glad da. Du er en av jentene mine, som jeg heier på. Heier masse på deg.
    Suss og klem!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s