Hverdag
Legg igjen en kommentar

Tidenes beste kyllingsalat

Etter å ha flyttet til Australia har jeg blitt mer bevisst på hva jeg putter i kroppen. Siden Steve er en hippie suerfer, prøver vi å kjøpe så mye organisk mat som mulig. Det vil si at maten er produsert så naturlig som mulig og med minst mulig bruk av kjemiske stoffer. Forskning på dette området viser at det er liten eller ingen forskjell på næringsinnhold i organsik mat vs «vanlig» mat, så man kan jo klø seg i hodet å spørre seg selv om denne trenden er skapt kun for at noen firma skal få utnytte naive forbrukere som tror de får bedre helse av å spise organsike (dyrere) produkter. Verden er så rar og korrupt, og det tok meg 22 1/2 år å innse hvordan ting henger sammen. Og at alt handler om penger og om hvem som kjenner hvem.

Uansett. Her er man, og man må gjøre det beste ut av det, og la «de store gutta» fortsette leken sin. Jeg kjenner iallefall at kroppen min får mer energi av å spise rå, naturlig mat kontra ferdig laget mat med kjemiske stoffer og mye fett. Grunnen til at vi spiser mest mulig organisk mat er fordi vi ikke liker tanken på kjemikalier i maten. En ville ikke puttet dospray på eplet sitt, ville man vel? Og ikke spiser jeg ferdiglaget mat heller. Når en rett er proppet full med så mye rart at den kan ligge på kjøkkenbenken i varmen i tre måneder uten å mugle, er det noe muffens spør du meg. Slikt vil jeg ikke ha i kroppen min. I tillegg synes det er artig å lage mat fra bunnen av. Det smaker bedre og er mye sunnere for kroppen. Mamma har alltid lagd mat fra bunnen av, så jeg har vel fått det inn med morsmelka.

Ta dere en tur innom denne bloggen, og bli inspirert!

Når jeg blir stor (definisjon: ferdig utdannet og med et eget hus) skal jeg ha en enorm grønnsaks-og urtehage. Å traske rundt i hagen for å luke ugress og se resultatet av selvgrodde planter er meditasjon for kropp og sjel, spør du meg. Det er så koselig! Jeg elsker å sulle rundt i hagen min, god snakke med plantene og småspise hjemmedyrket jordbær og tomater. Her om dagen smakte jeg på min første SJØLDYRKA cherrytomat her utenfor leiligheten min i Australia, og den smakte selvfølgelig himmelsk 😉 Her gror jo alt så fort på grunn av varmen. Inspirasjonsbilder:

ImageImageImage

Så over til tidenes beste kyllingsalat. Det var iallefall det samboeren min sa. Den er sunn og fargerik, og farger i salaten er bra. Den er spekket med naturens egne legemidler. Rødbeter som forbedrer hudproblemer og blodtrykk, granateple som er en god kilde til antioksidanter samt positiv for fordøyelsen, spinat som er full av vitamin K, A og C og som gjør deg stor og sterk (sprø Skipper’n). Gresk youghurt som er en kilde til kalsium og protein, og mye annet snadder. Lett og lage, himmels å spise.

Du trenger:
Gresk youghurt
Spirer
Rødløk
Spinat
Rødbeter
Gulerot
Agurk
Granateple
Salat
Cherrytomater eller perletomater
Kyllingfilet i biter
Pitabrød/tyrkiskbrød om ønskelig

Image
Fordel yoghurten og spirene i en sirkel på talerkenen. 

Image
Kutt opp ingrediensene og putt alt i en bolle.

Image
Jeg synes alltid det er stas når maten ser fin ut.

Image
Når alt er skjert opp og puttet i bollen skviser du ut saften av en halvsitron over, samt litt salt og pepper.

Image
Server kyllingsalaten over yoghurten med brød til. Velbekomme! 🙂

Granateple, kylling og gresk yoghurt er en fantastisk kombinasjon. Ikke skipp disse ingrediensene!

This entry was posted in: Hverdag

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s