Food + Recipes
Legg igjen en kommentar

Brownies med philadelphiaost og valnøtter

Jeg er uten tvil en «en dæsj»-jente. Det er derfor jeg er så ufattelig dårlig til å bake. Og da mener jeg dårlig. Her snakker vi steinharde rundstykker, brød som lukter alkohol og flate muffins. Jeg synes det er så innmari kjedelig å følge oppskrifter, derfor tar jeg alltid en dæsj av ditt og en dæsj av datt. Desverre fungerer dette prinsippet sabla dårlig når det kommer til baking, spesielt av gjærbakst. Forrige gang jeg skulle lage runde cookies hevet de seg så mye at det ble en langpanne-kake istedenfor. Say no more. Heldigvis for meg så går det faktisk an å lage brownies fra bunnen av uten å bruke eksakt oppskrift. Forleden dag lagde jeg en sabla god brownies med philadelphiaost og valnøtter. Den ble så god at samboeren holdt på å spise seg ihjel, og måtte legge seg ned på sofaen med kommentaren: «Jeg forbyr deg å lage den kaka igjen, jeg kommer til å bli smellfeit!».

Så ja. Kaka var god. Oppskriften var inspirert av våre alles kjære Mandela fra PAssion4baking. Oppskriften hennes finner du HER. Siden jeg ikke har kjøkkenvekt her i min smekre, lille hus i Australia får jeg ikke til å følge konkrete mål. Det ble derfor en dæsj av ditt og en dæsj av datt. Jeg hakket også opp valnøtter som jeg rørte inn. Jeg er egentlig ikke superglad i nøtter i brownies eller sjokoladekake, men jeg kom over den browniesen på bonden’s marked her forleden dag og de brukte valnøtter. Fant derfor ut at det var en digg kombo allikevel!

Browniesrøra ble helt over i en form, og da det var gjort blandet jeg melis og philadelphiaost i en bolle som jeg deretter flekkvis spredte over browniesrøra. Konsistensen gjør at ostekremen trekker inn i browniesen mens den stekes, og resultatet er helt himmelskt! Litt for himmelskt, faktisk. Du bør ikke lage denne om du er hjemme alene, med fare for overspising.

20140219_124305

Handleliste:

  • Kokesjokolade (jeg brukte lys)
  • Sukker (jeg brukte vanlig hvit sukker)
  • Valnøtter
  • Mel
  • Philadelphia
  • Egg
  • Smør
  • Kakaopulver (jeg brukte en spiseskje, ikke fem slik Mandela gjorde)

Skal du virkelig imponere gubben, venninnene eller familien så graver du frem en god kule med vaniljeis og topper det hele med jordbær. Snadder!

jordgubb

This entry was posted in: Food + Recipes

av

Mitt navn er Mari. Jeg er ei utadvent og reiseglad trønderjente som bor i Australia, nærmere bestemt Perth, med min fantastiske samboer. Her tar jeg en bachelor i ledelse og psykologi, mens jeg på fritiden gjør det jeg elsker mest av alt; å reise, lage mat, danse og å drive med håndarbeid. Når jeg er på mitt lykkeligste er det enten på nye eventyr, på kjøkkenet eller å drive med noe kreativt. Om det er å tegne, fotografere, male eller strikke har ikke så mye å si, så lenge det er noe jeg skaper. På denne bloggen ønsker jeg å dele mine reisetips med dere (som har blitt en del i løpet av årene), matoppskrifter, DIY-ideer og hverdagen min generelt. Jeg håper jeg kan inspirere og engasjere, slik jeg selv blir inspirert og engasjer av dyktige bloggere. Ha en god lesning! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s